Вярващи, че Земята е плоска се обидиха от сателитни снимки на овалната ни планета

Jan 15, 2015     zhelyo     22020
РАЗБИРА СЕ, ЧЕ В ИНТЕРНЕТ - Хора, изповядващи убеждението, че Земята е плоска, се обявиха срещу публикуването на сателитни снимки на планетата, разкриващи сферичната ѝ форма. Те обвиниха НАСА, ЕКА и всички астрофизици в атака срещу свещените за тях вярвания и заплашиха да ги бутнат от края на света и да паднат в нищото.


"За нас Земята е свещена, тя е наш дом. Ние сме против тази гавра с публикуването на нейни снимки" - споделят последователите на идеята на древните, които също са считали, че е плоска.


Те заплашиха с радикализация, ако изповядваните от тях идеи бъдат осмивани, защото така се ограничавали техните права и се засягали чувствата им.
"Ако Бог искаше да ни каже, че Земята е кръгла, защо имаме сателити от малко над половин век, докато имаме религия в този ѝ вид от няколко хиляди години, от самото сътворение на Света?" - считат за стабилен довод в своя полза засегнатите хора.


Те допълниха, че Слънцето, Луната и звездите кръжат в собствения ни небосклон, за да разказват какво ще се случи утре на хората, разделени по рожден признак на 12 различни части, и обявиха, че всеки, който твърди, че човекът е една малка, мимолетна и незначителна прашинка от Космоса, около която не се върти нищо освен собственото му его, в неверник, който заслужава да гори във въображаем свят, управляван от българската държавна администрация.


zhelyo

Трябва ли да се публикуват снимки и рисунки на овалната Земя?

Избери отговор!
Край