Си Дзинпин наложи 4-годишен локдаун на цял Китай заради маймунската шарка

Jun 1, 2022     zhelyo     4902
ПЕКИН - Политиката за нулев COVID-19 на Китайската народна република се пренесе в превантивни мерки срещу маймунската шарка.

След поредица от тежки локдауни след края на Зимните олимпийски игри заради нарастващи случаи на варианта омикрон из цялата страна, Китайската комунистическа партия е изправена пред ново предизвикателство.

Лично лидерът на Партията и президент на страната Си Дзинпин е наредил тотално затваряне на всички в Китай, за да се избегне внасянето на маймунска шарка от Европа, САЩ и Австралия.
"Само това ни остава, чуек. Не стига, че що годе разкошно кретахме коронавируса 2 години, а сега пак сме в локдауни джуниър, ами сега и това. Народа направо ще копардисва от затваряници, ама се налага. Здравето на хората на първо място! Икономиката ще я вдигнем след 4-5 години, не е заек да избяга" - обяви Си Дзинпин на пресконференция, излъчвана на живо по Weibo.

"Единственият позитив в случая е, че не трябва да се обясняваме на света, защото този, който е правил любов с маймуна, не го е сторил на нашенски пазар" - намират все пак позитиви в случая китайците.

Как оценявате локдауните в Китай напоследък?

Избери отговор!
Край