Анализатори: Тези Евроизбори са поне 3 пъти по-важни от предходните

May 23, 2019     Томпсъна     5124
ЕВРОПА - На 26-ти май ще се проведат изобри за Еропейски парламент. Много е възможно да бъдат решаващи за бъдещето на ЕС и света, но има и немалка вероятност да не са.

Намираме се в разгара на търговска война между двете най-големи икономики в света (САЩ и Китай) и неспиращото напрежение между Руската федерация и Запада. Тези избори биха могли да се окажат повратната точка в историята на тези и много други конфликти по света и все пак съществува възможността тези избори да не са нищо особено.

Ако трябва да сме честни пред себе си всички изпитваме съмнения в себе си, че това е политически театър и истинските решения се взимат някъде другаде. И ако под "някъде другаде" разбираме друг континент, то на 100% това не е Африка, понеже той е от неприятните континенти и това няма нищо общо с расовата или етническата принадлежност на хората, които живеят там.
Просто така се е случило. И все пак със сигурност има места в Африка, където няма епидемия от СПИН и ужасна бедност.  То със сигурност има и момичета с розови коси 2-ра година психология в СУ, които не употребяват никакви наркотици, ама дали това са места, които си струва да посетиш... особено за взимане на много важно политическо решение.

Не на последно място, ЕС и САЩ имат съществени различия по отношение на много политики в най-различни сфери. Но изборите за Европейски парламент и за президент на Америка имат едно общо нещо - това са единствените избори, в които се смята, че руското население свободно може да участва в изборния процес.

Доволни ли сте от нивото на водене на политическия дебат в България за евровота?

Избери отговор!
Край