Часовникът на Страшния съд вече и с функция за крачки: Насърчават хората да се движат повече преди апокалипсиса

Jan 24, 2024     zhelyo     1848
КУКОВА ЗИМА - Наред с тазгодишното му сверяване Часовникът на Страшния съд, дългогодишен символ на глобалната опасност ядрен армагедон, претърпя значителна модернизация, придобивайки функции, които го превръщат в истински смарт уред.

Нововъведенията включват брояч на крачки, Wi-Fi сигнал, индикатор за настроение, бутон за „snoze“, веган кукувица, която изскача на всеки час, и индикатор за батерията.

Според създателите на тази модификация, целта е да се направи часовникът по-привлекателен и полезен за съвременния потребител. "Броячът на крачки ще мотивира хората да се движат повече, докато чакат неизбежното," обясни един от учените.
"А Wi-Fi сигналът е за тези, които искат да останат свързани в последните мигове, преди на Земята да останат само хлебарките."

Индикаторът за настроение на часовника сега показва "песимистично" или "оптимистично", в зависимост от текущите световни събития. "Това е начин да придадем малко позитивизъм на цялата ситуация, да насърчим световните лидери да се кротнат," коментира друг учен.

Бутонът за „снузване“ позволява на потребителите да отложат алармата за апокалипсис с 5 минути, докато кукувицата, която изскача всеки час, е добавена, за да намали напрежението с нотка на хумор. Индикаторът за батерията пък е удобство от първа необходимост за онези, които искат винаги да са в час.

По този начин Часовникът на Страшния съд ще бъде още по-полезен на човеците.

 

За какво е този часовник?

Избери отговор!
Край