Българи поискаха оставката на папа Франциск, приличал на Тодор Живков

Mar 14, 2013     zhelyo     7743
Палатков лагер, искащ незабавната оставка на избраната снощи папа Франциск Едно, се пръкна на площад "Св. Петър" във Ватикана. Като причина протестиращите изтъкват приликата му със социалистическия диктатор на България отпреди 23 години Тодор Живков.

 

"Това е гавра с паметта на всички българи, репресирани от предишната власт. Какво става? Нали уж скъсахме с комунистическото минало? Сега ни управляват неговите агенти, а духовно ни водят неговите двойници!" - изпадна в тантруми човек с индиански пера, представител на шестата раса и децата ксерокс.
 

Протестиращите обясниха, че биха приели папата да е жена или дори да е папоафриканец, стига да е с чисто досие и да не прилича на нещо комунистическо.

 

Появиха се и застъпници за Франциск L, които пък поддържаха тезата, че при Тато всичко е било наред и чудесно, особено за един дял от населението, който не е бил лишаван от човешки и граждански права заради вицове, агентурни клевети или някакви други маргинални на пръв поглед причини.

 
Не!Новините припомнят, че папата е с непоределен граматически род, докато не бъде подложена на онзи тест, при който друго духовно лице не извърши проверка на наличието на ташаци, тъй като преди няколко века е имало лек гаф.

 

zhelyo

Искате ли оставка на папата?

Избери отговор!
Край