Класация на изборните нарушения в САЩ (Не се обновява)

Nov 5, 2020     zhelyo     9351
САЩ - ЦИК-овете и РИК-овете в САЩ обявиха, че са сащисани от нарушенията в изборния процес. Фалшификации, манипулаци и схеми се разкриват ежеминутно, а резултатите се поставят под съмнение от всички заинтересовани и незаинтересовани страни.

Нека проследим най-важните спънки за демокрация в отминалите часове:

1. Купувачи на гласове от Галиче са се опитали да преложат по 50 лева на жителите на Монтана, за да гласуват за Тръмп. Те се навили, но се оказало, че поръчката е за щата Монтана и галите си прибрали парите.
2. Мичиганчанин се усъмнил, че в тъмната стаичка химикалката е със симпатично мастило. За да докаже, че то изчезва, изял химикалката. Направили му забележка как така ще яде химикалките без хляб и изял бюлетините.

3. Андрей Райчев бил едновременно в коментарните студиа на CNN, CNBC, 24 Kitchen и Fox, което озадачило американските зрители и се усъмнили, че може би ги облъчват.

4. Айовчанка се опитала да свали маската си по време на гласуване, но я спрели. Тя се оплакала, че объркала за кой кандидат да пусне, тъй като си била написала името му от вътрешното на маската.

5. 25 милиона фалшиви бюлетини от Костинброд са пристигнали в изборните секции в САЩ. Както е известно, изборите в Америка се случват както на живо с бюлетини и машинно, така и с писма, като единствената индикация за фалшивост, са че писмата са пуснати още преди 8 месеца, тъй като пътували с Български пощи.

6. Автобус със 78 избиратели от Мексико е бил спрян на границата при прохода Ногалес - Рио Рико в продължение на 23 часа и така пътниците не стигнали до урните. Според официалните власти причината за задържането е съмнение, че единият от мексиканците се е опитал да внесе яйце киндер сюрприз в кутия от цигари. В САЩ тези яйца са незаконни.
7. Северна Македония обяви свои предварителни резултати, според които американците са гласували 100%, че Гоце Делчев е син на Александър Македонски и съответно е македонец.

8. В много щати вече обявиха, че няма да признаят резултатите, каквито и да са, защото изразяването им с цифри е светотатство. През последните месеци, особено със статистиката от КОВИД-19 пандемията в САЩ се популяризира вярването, че числата са езикът на Дявола и не бива да им се вярва.

9. Множество сигнали за агитация за един или друг кандидат от страна на българи във Facebook може да доведат до касиране на изборите в някои щати. Хора са се опитали да уловят пощальони, за да променят гласа си, след като са били повлияни от това, че българи са нарекли избора им глупав.

10. Симпатизанти на Black Lives Matter са маркирали бюлетините си, за да се знае, че техните гласове трябва да се броят по повече пъти. Според техни опоненти това опорочава тайната на вота. От изборната секция успокояват, че всички афроамериканци им изглеждат еднакво, което довежда до масово меле.

Кой ще е президентът?

Избери отговор!
Край