10 предварителни Не!Факта за Катар '22

Nov 18, 2022     zhelyo     2449
Световното първенство по никое време насред страна, кръстена на болест, ще е поредното нелепо нещо на 2022. Ето няколко впечатляващи не!факта, които ще се случат в следващия месец.

1. Това ще е най-скъпото първенство в историята, като по предварителни данни неговата стойност е 220 милиарда долара, което е над 10 пъти повече от стойността на първенствата в Бразилия и Русия. Ако научавате това през 2023, вероятно заради инфлацията на такава стойност ще изчислявате седмичния си пазар.

2. На шампионата поради различни причини няма да участват Италия, Русия, Ерлинг Холанд и баскетболния Балкан (Ботевград).
3. Английските фенове ще представят като камилска уринотерапия наливането си с бира на публични места, за да получат разрешение от катарските власти, неодобряващи алкохола.

4. Очаква се това да е най-посетеното Световно първенство с приток от над 1.5 милиона туристи, дошли за турнира. Техният престой в Катар ще бъде обсебен от духовете на 6-те хиляди роби, умрели при строежа на инфраструктурата на шампионата.

5. Група F, в която са поставени Белгия, Канада, Мароко и Хърватска, тотално може да не се играе. И почти никой няма да забележи.

6. Талисманът на първенството La'eeb на арабски значи "изключително умел играч", като етимолози оценяват българския произход на названието, защото Лаеб идва от "да си ебе". Подобно е и названието на официалната топка Al Rihla, кръстена на лепило Рила, позволило безшевната технология на Адидас.

7.  Лео Меси е на 35, а Кристияно Роналдо - на 37, като това вероятно е последната им възможност да спечелят Световното първенство. Ако не успеят, ще имат толкова трофеи, колкото и вас, които не сте посветили над три десетилетия от живота си в това да постигнете и поддржате върховна физическа и ментална форма.
8. И 8-те стадиона на първенството са ситуирани до 60 км. разстояние от столицата Доха, но и на над 3000 километра по права линия от Разград, защото има шейхове, които не пестят от бензин.

9. България, заедно с Гърция, Румъния и Сърбия, е сред кандидатите за домакинство на Световното 2030. Само остава да обявим война и превземем Македония, за да имаме читав стадион. И без това си подариха оръжията на Украйна.

10. Уругвай е единственият отбор, който българите трябва да подкрепяме, и ще стане световен шампион. Това не е финансов съвет.

Ще следите ли Световното в Катар?

Избери отговор!
Край