10 не!отложни ротации

Feb 15, 2024     zhelyo     1798
В навечерието на ротацията всички са затаили дъх. Кой с кого ще бъде заменен, на колко градуса ще се завъртят, ще се превърти ли политическият консенсус или всички ще превъртим от напрегната интрига.

Преговорите текат, ходи се по кабинети, въртят се импулси на телефони, сигурно нумеролози и врачки също дават своя дан за това всичко да получи благословията на звездите.


1. Ротация на външно и вътрешно министерства. Едното ще стане другото и така паритетът ще бъде безпощадно справедлив и няма да има кой за какво да мрънка, от кого да е недоволен и да плаши с нови избори. А и хем полицаите да видят малко свят, а дипломатите да турят ред в битовата престъпност с добра дума и европейско възпитание.
2. Ротация на президента. Президентът е сам и всички го одумват, дори Корнелия Нинова. Но това не пречи сам да се върти като дервиш и всеки ден да поднася изненади. Дали може да апелира САЩ да засили санкциите по Магнитски, дали може да предложи на Русия да разположи ядрени оръжия в язовир Копринка, има място за ротации. 

3. Ротация на националния празник. Тази година може да е 3 март, но догодина може да е 9 септември. След това може да е два пъти подред Трифон Зарезан - веднъж по нов стил, веднъж по стар.

4. Ротация на шпионите. Руските шпиони изглеждат изтощени и ги хващат все по-лесно. Ако не ротация, трябва да им се дадат специални ваучери за водка.

5. Ротация в БФС. Боби Михайлов да се окаже, че не е подал оставка правилно и да се завърне на поста си отново. 

6. Ротация на главния прокурор. Конституцията беше приета с всенародна радост и обединение, но временно изпълняващият длъжността лице Борислав Боби Сарафов все още главно прокурира. Време е за нещо ново, защото ситуацията с държавното обвинение доскуча. Ако се тури Жоро Игнатов от Съдебен спор или Сашо Диков, веднага ще живне ситуацията. А може и да се ротира прокуратурата със сензационна агенция ПИК и да си разменят дейностите, па да видим ние кон боб сади ли.
7. Кирил Петков и Бойко Борисов да се ротират. В очите на Пеевски. Очевидно е, че лидерът на ДПС обича една идея повече Борисов и го подкрепя за повечето работи, което може да развали семейната идилия. Полигамните бракове са трудни с оглед балансирането между булките.

8. Ротация на лева с еврото. Имахме песен за ротация на левовете с марки и нищо лошо не се случи, много хора дори се облажиха в онези години. Време е за свеж заряд от валути. А левът може да се ротира и с криптолевове, нали сме техническа нация и може да си го запазим и него, ако сме прозорливи. Така хем ще има ротация, хем ще имаме и двете.

9. Ротация на партия Възраждане. Очевидно се измориха и почнаха да се карат. Трябва друга такава партия да запълни тази ниша. Дано да са по-малко истерични и по-ведро налудничави, че тези бяха прекалено апокалиптични.

10. Вижте в новия брой на Прас-Прес.
 

Ротирахте ли се?

Избери отговор!
Край