Здравният министър: Една трета от българите си оздравяват сами

May 31, 2011     zhelyo     1628
Министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов обяви, че здравната реформа протича в завидно темпо и е повече от сполучлива.

 

"1/3 от пациентите си оздравяват от само себе си, след като се оказва, че повечето болести не искат да засягат телата на хора, обикалящи с дни клинични пътеки, направления, записват си часове и въпреки това чакат на опашки, за да платят подкуп.Оказва се, че съвременните заболявания са по-човечни от здравната система и съжаляват пациентите, като напускат телата им или поне ги убиват скоростно, за да не се мъчат." - обяви д-р Константинов пред журналисти. 

 

Той призна, че от години се залага на този естествен метòд, който прилага основни принципи на бюрокрацията и естествения подбор за създаването на една компактна, но приспособима нация. 

 
Според данни от МнЗ само за първата половина на тази година от 760 000 пациенти, реално лечение се е наложило да получат едва 60 000, като средно всеки от тях е трябвало да мине през поне двуседмични препращания през кабинети за различни документи.

 

"По този начин, ако някой пък симулира или прецени, че състоянието му не е толкова сериозно, не ни занимава с глупости. Също така много хора си отиват до аптеките, защото вече знаят, че им се предписват най-скъпите лекарствени препарати за съответните симптоми и просто си ги купуват, без да чакат на опашка пред личния лекар. Нашата система учи пациентите, като след години дори ще я закрием напълно и ще ги оставим сами. Единствено ще имаме проблем с тези, които се пристрастяват към висенето на опашки и бюрократичното лутане." - допълни бившият гинеколог обяснението за постигнатото от него и неговите предшественици.

 

Същевременно стана ясно, че здравната каса вече ще се помества в две керамични прасенца, вмест в бурканче от горчица.zhelyo

 

 

Здрави ли сте?

Избери отговор!
Край