Софийското метро се развива по-бързо от Парижкото

Jul 16, 2011     zhelyo     2769
Във връзка с строителството на втори метродиаметър и продължението на първи, Столичния кмет Йорданка Фандъкова и министър-председателя на република България сенсей Бойко Борисов бяха поканени на официална визита от кмета на 17ти окръг на Париж г-н Рене дьо Галфон.

От 2000 година насам в София са построени 7,5 км и 6 станции,  докато в Париж за същия период са отворени само 3 нови станции (от Gabriel Péri до Les Courtilles по линия 13)  или скромните 2 километра (по официални данни от най-достоверния източник – Уикипедия). Това едва ли се дължи на факта, че Парижката метросистема е почти напълно изградена отпреди 60-70 години и вече е 214 км.... Важното е, че за две петилетки са построили по-малко от нас!

Столичния кмет и премиера на република България пожелаха на жителите на Париж някой ден и те да се радват на такъв бум в метростроителството, какъвто се наблюдава в София. От своя страна, г-н Галфон пък пожела на гражданите на София някой ден и те да се радват на същия жизнен стандарт, какъвто имат техните парижки събратя.
 

Autobahnracer

Кое Ви е любимото нещо в метрото?

Избери отговор!
Край