След акция на ГДБОП: 4300 задържани по подозрения в дразнещо членуване на собствени имена

Mar 1, 2012     zhelyo     2304
Над 4000 души бяха задържани по-рано днес след спецакция на ГДБОП по подозрение, че прекомерно използват досадно членуване на собствените имена на различни хора, съобщиха от МВР.

 

Акцията е проведена в 20 града из цялата страна, като от ГДБОП отказват да посочат дали се предвижда задържане на още заподозрени в грозното престъпление.
 

Според данни на МВР 4300 са задържаните лица, като най-честите им престъпления са използване на членуваната форма на имената Катя, Таня, Георги и Димитър - Катето, Танчето, Жорето и Митето. Много от задържаните са с изключително тежки обвинения, тъй като са използвали досадния прийом за гальовност изключително често и в индустриални количества.

 

Прокуратурата обяви желание арестуваните да бъдат съдени по бързата процедура, тъй като е уверена в неуспоримостта на доказателствата, събрани срещу тях - скрийншотове от честитки за рожденни дни и празници във Facebook, записи и показания на раздразнени близки.

 
Както е известно, членуването на имена, особено на галените им версии, бе обявено за углавно престъпление още през 2006-а, но досега властите си затваряха очите.
zhel4eto

Смятате ли за адекватно това да е анкета, свързана с панди?

Избери отговор!
Край