Правителството с предложение за онлайн ТКЗС

Mar 11, 2010     zhelyo     2712
Интересно предложение внесоха днес от парламентарната група на ГЕРБ. Във връзка със зачестилите онлайн ферми във фейсбук, депутатите предлагат да се въведе онлайн ТКЗС. Новото Трудово Кооперативното Земеделско Стопанство има за цел да обедини всички онлайн фермери, като по този начин да увеличи производството на виртуална царевица и слънчоглед.

 

„Похвално е, че хората се връщат към корените си и обработват земя! Mакар и виртуално.” – това сподели в кулоарите на парламента министър-председателят Бойко Борисов. „Благодарение на интернет разликата между гражданите и селяните вече е незначителна. Не можеш да познаеш кой какъв е”, сподели още премиерът.
 

Той също така изрази възхищението си от българския народ и най-вече от държавните служители, които вместо да бездействат по цял ден на работните си места, както беше до сега, обработват обширни земеделски стопанства.

 

Внесеното днес предложение ще бъде гласувано онлайн, защото депутатите смятат, че е неетично да оставят фейсбук приложенията дори и за няколко минути. Членството в онлайн ТКЗС-то ще бъде задължително за всички интернет фермери. Отказалите да предадат фермата си в полза на държавата, ще бъдат обявявани за врагове на Народа и ще им бъде отказван достъпът до интернет.

 
Включилите се в кооперативното стопанство ще се ползват с привилегии, като безплатен интернет, разрешение за свободно сваляне на музика и филми от торентите, както и 5 килограма виртуално месо на седмица.

 

За сега единствените, които се обявяват твърдо против онлайн ТКЗС-то, са група фермери от добруджанското село Фармвил. Според тях виртуалните ферми отчуждават хората от Майката Земя. От ГЕРБ веднага контрираха, като обявиха, че недоволството е породено от липсата на качествен интернет в селото.

 

Министърът на вътрешните работи и вицепремиер Цветан Цветанов обяви, че заедно със министъра на земеделието и храните д-р Мирислав Найденов подготвят специална операция, която са нарекли с кодовото име „Селяните”. Тя ще има за цел да залови всички нелегални фермери, които не са предали паролите от акаунтите си в популярната социална мрежа.
 

beasta

Край