И ГЕРБ подкрепи Радев за втори мандат, като издигна Тома Биков за президент

Aug 12, 2021     zhelyo     9563
ПО ФЕЙСБУКА, РАЗБИРА СЕ - Изненадващо и ГЕРБ се присъедини към БСП и И Т.Н. в изразяването на подкрепа за втори мандат на Румен Радев.

Очакванията бяха, че лично Бойко Борисов ще се кандидатира за поста, за да покаже и докаже, че е по-обичан от настоящия президент, но партията е решила друго.

"Идват тежки времена и разделението съсипва България. Ние искаме да направим добронамерен жест и да започнем да градим мостове. Омразата не води към нищо и ние протягаме ръка и предоставяме пълната си подкрепа за президента Радев. На предстоящите избори нашият кандидат ще е Тома Биков" - обявиха от централата на ГЕРБ.
По този начин се прави поредна крачка към една спокойна и предизвестена президентска кампания, в която няма да има нужда да се влагат ресурси, които може да са по-полезни в борбата с коронавирусната пандемия, икономическото възстановяване или психическа подготовка за следващия Black Friday.

Междувременно стана ясно и че Румен Радев ще се отблагодари за подкрепата от Слави, като назначи Пламен Николов и Петър Илиев в следващия служебен кабинет.


 

Вие как ще подкрепите Румен Радев?

Избери отговор!
Край