Хора без каузи за протести се събират на митинг, за да не се чувстват изолирани

Jun 17, 2012     zhelyo     2404
Жителите на страната, които през последните дни не са протестирали за спасението на природата, за спасението на туризма, за националния отбор по шляпане на топка или за нещо друго, ще излязат на демонстрация утре вечер, с която да покажат, че са обединени в липсата на нещо, което да ги обедини.

 

"Не намираме свои каузи напоследък, но е много модерно да се демонстрира. Ние също искаме да сме част от будното гражданско общество и утре ще покажем. Всеки ден ще е така, докато не спре да е така!" - вдъхновени бяха идеолозите на протеста, които също бяха хора на около 30, носещи сандали, както повечето протестиращи.
 

Полицията обяви готовност да третира митинга без кауза като всеки друг протест, така че участващите в него да изпитат същите емоции, каквито се отдават и на "колегите" им, защитаващи някакви възгледи.

 

Все още не е ясно, дали протестът ще бъде представен в добра светлина и тълпата от хора ще бъде представена като симпатична и будна, или ще е ущърб на нечии по-значими интереси и "шепата" присъстващи ще бъдат представени като "лумпени и несретници", ако събитието изобщо бъде отразено в медиите.

 
"Ние не искаме да се обременяваме със заемане на някаква позиция, зад която в крайна сметка винаги изникват нечии не особено чисти интереси. Искаме да се съберем много хора на едно място, да издаваме звуци и после да се търсим по галериите от снимки из facebook, за да се tag-нем, че сме били навънка" - обявиха готвещите се за утрешна демонстрация непукисти.

 

zhelyo

 

 

Имате ли кауза?

Избери отговор!
Край