Фандъкова обеща на протестиращите от транспортния бранш да направи София невъзможна за пешеходци

May 18, 2022     zhelyo     10876
НА АВАРИЙКИ - Кметът на най-голямото населено място в България увери служителите на градския транспорт и такситата, че ще оптимизира пазара за услугите им.

"Имаме сериозен план до една година да превърнем София в недостъпна не само за трудноподвижните и бебетата в колички, а за всички нейни обитатели" - поде замечтано Фандъкова.

Планират се разриването на 2832 километра тротоари, изсипването на над 500 цистерни със свинска тор в подлези и превръщането на светофарите в системи, стрелящи с пейнтбол по минувачите.
"Градската среда трябва да се промени, така че хората да бъдат насърчени да използват градски транспорт, такси и служебни лимузини. Това ще стимулира бизнеса, особено защото ще се съчетае със слушане на задължителна българска музика по радиото. Ще се завърти икономическото колело, но ще забраним придвижването с колела, защото е прекалено безплатно" - допълни кметицата.

Междувременно стана ясно, че бюджетът за градския транспорт ще бъде раздаден на хора, свикнали вече на висок стандарт на живот, които иначе няма как да го поддържат и няма да им е добре.

Какво стана с маршрутките?

Избери отговор!
Край