Ботовете на Facebook, раздаващи наказания на потребители и страници - агенти на бившата ДС

Jun 20, 2017     zhelyo     4714
В ДЪГАТА НА МАРК ЦУКЕНБЕНГ - Създателят на Фейсбук Марк Закарбар призна тази сутрин в ефира на битиви и нова, че ботовете, на които е поверил банването и триенето на страници и потребители, са агенти на бившата Държавна сигурност.


Цъкърбърг обяви, че не може да направи нищо срещу тях, след като реално те са превзели властта с социалната мрежа и дори са си учредили библиотекарски университет.


"Първоначално бях впечатлен от уменията на тези ботове. Да различават мъжка от женска цица и да блокват хора за брутализми. Приемливо беше. Но после нещата се изродиха, те вербуваха половината фейсбук да доносничи срещу другата половина" - проплака в престижния телевизионен ефир Захарпланина.
Рижавият джапанкар призна, че потребителите ще продължат да бъдат наказвани заради това, че някой, който ги мрази, им report-ва вицовете и смешките по стените, но да се радват, че поне нямало лагери.


Редакторите на сутрешните блокове веднага поискаха от Марк Зукерберг телефоните на ботовете, за да ги канят занапред и да има други гледни точки по темите.


zhelyo


 

Докладвате ли във Фейсбук?

Избери отговор!
Край