Държавата поръча айсберг от Антарктика, за да разхлади реките и язовирите за Богоявление

Jan 5, 2023     zhelyo     10358
СТРАНАТА - Министерски съвет поръча тежащ 187 000 тона айсберг от бреговете на Антарктида, за да приведе водоемите в страната в по-зимно състояние.

Необичайно топлите температури в последните седмици няма да лишат българските юнаци от възможността да се проявят в гмуркането и плуването за кръста на Йордановден, уверяват от правителството.

Очаква се айсбергът да бъде надробен и изсипан в реки, язовири, морета и градски шадравани, преди да се премине към мъжко хоро и мятането на кръста от страна на свещениците, така че водите да бъдат ледени.
"Ако не охладим водата значително, при тия пролетни температури няма да има никакво предизвикателство за участващите и те няма да може с насечен от целувката на хипотермията дъх да кажат, че са се метнали след кръста най-вече за здраве" - споделят представителите на правителството, изпратени с Фалкона да донесат айсберга по същия начин, както носят с него Благодатен огън за Великден.

Властите се надяват айсбергът да стигне и за охлаждането на няколко града, така че да се насърчат хората да си пуснат парното, защото жегите обричат на фалит родните топлофикации и Булгаргаз.

Защо е такава жега?

Избери отговор!
Край