76% от нацията вече е изморена от лятната си почивка, преди тя дори да е започнала

Jun 24, 2024     zhelyo     994
ДЕЛНИЧНАТА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРИЯ - Последните проучвания разкриват изненадваща тенденция: 2/3 от българите вече се чувстват изморени от предстоящата си лятна почивка. Основните причини за този необичаен феномен са стресът от планирането, непрекъснатите обсъждания на подробности и вечното търсене на най-добрите оферти.

Според специалистите, тези тревоги водят до т.нар. "предваканционен синдром", при който мечтите за релакс и спокойствие биват заменени от напрежение и изтощение.

Вместо да се наслаждават на мисълта за слънце, море и коктейли, хората са залети от емоционален хаос, който ги кара да се чувстват като след дълъг работен ден, още преди да са стъпили на плажа.
За това допринася и опитът от предишни почивки, след които често човек се връща недоспал, препил, изгорял и обеднял. Дори и тези с добро умение да почиват се оплакват от идеята, че хубавото преживяване ще свърши и пак ще се наложи да се отдадат на сивотата в живота.

Най-засегнати са младите семейства с деца, които трябва да координират интересите на всички членове на семейството, но дори и младите влюбени двойки са уморени от очакванията от обществото да се потрошат от сношаване.
 

Почивка или уморяванка?

Избери отговор!
Край