Старите хора: Тези дни ще видим какво ще е времето идната зима

Aug 15, 2009     zhelyo     2072
Адекватен в рамките на минималното варненец предаде за Не!Новините, че каквото е времето на 14-ти, 15-ти и 16-ти август, такова ще бъде през януари, февруари и март. Така поне казали старите хора.

 

Момчето, което живее на морето, предаде още детайли относно метеорологичната зависимост: \"Ако утре (16.08) вали дъжд, то през март месец ще вали сняг. Ако е слънчево обаче, и март ще е слънчев!\".  Той отказа обаче да определи при какви условия в тридневния настоящ период може през зимата да очакваме дъжд. 
 

Съвсем възможно е топъл сняг да изненада летуващите утре, тъй като втората половина на март често е дъждовна. Същевременно метеоритния дъжд, който се наблюдава от няколко дни, може да доведе до сблъсък с комета през февруари, който вероятно няма да бъде забелязан, тъй като съвпада с двете чествания на Св. Трифон Зарезан.

 

При магнитна буря например днес, февруари ще бъде обладан от магнитни виелици. Интересното обаче е, че възрастните хора не са открили закономерност при хектопаскалното налягане и влажността на въздуха, което донякъде разочарова и принизява първоначалното впечатление от опита и наблюденията на този сорт хора.

 
За съжаление не можем да дадем повече информация, тъй като нашият варненски източник отиде в квартал \"Кайсиева градина\", където, казват, имало еврофутбол.

 

zhelyo по сигнал на Вуйчо SokolA

 

снимка: www.barlow-moor.org.uk
 

Край