Протестиращи срещу абитуриент-парадите поискаха забрана за тържествата

May 18, 2021     zhelyo     7916
СТРАНАТА - Десетки хиляди души се събраха в знак на протест срещу публичното провеждане на абитуриентски тържества.

"Имам приятели абитуриенти, нормални са, не парадират с това. Щом могат спокойно да завършат училище и никой да не им пречи, значи няма нужда от това изхвърляне. Какво да кажа на децата си" - рече майка на фона на поредното изпълнено с поп-фолк отброяване до 12 от полуголи момичета и изглеждащи идентично младежи с костюми от Асеновград.

Протестиращите са разнородни - мнозина роптаят най-вече срещу шума, но има и много гласове за общата естетика на проявите, демонстрацията на нисък морал и пренебрежението към семейните християнски ценности на абитуриент-парадите.
"Махнете нелепата имитация на Содом и Гомор. Според мен най-големият грях да отпразнуваш минаването на това основно образователно стъпало с най-ярката, скъпа и суетна демонстрация на тъпота. Това е все едно да отпразнуваш, че си почистил дома си, като се изходиш насред него" - коментира мирянин, влизащ в храм, пред който завършилите средното си образование лепят столевки на челата на музиканти, чиято музика може да се ползва като био-дизел.

Протестиращите обявиха демонстрациите си за мирни, но призоваха властите да забранят абитуриент-парадите, за да не се наложи да вземат реда в свои ръце, за да ограничат демонстрацията на низки страсти и сатанистки ценности.

Имате ли приятели абтируиенти?

Избери отговор!
Край