Нацията отбелязва пускането на сирените

Jun 2, 2011     zhelyo     4229
Днес нацията се подготвя да отбележи „оня празник, дето пускат сирените по обяд”, информират паралелно агенците Бетеа и Fock us.

 

Проучване на общественото мнение показва, че 72% от българите предполагат, че днес е Ден на сигнала за тревога или пък, че пускат сирените, за да прогонят гнездящите в тях лястовици.
 

По-ерудираната част от българския народ изрази предположение, че днешният ден е свързан навярно с Ботев: „Май беше нещо за Ботев днеска, ама нали си имаме там 3-и март и Деня на будителите, така че не съм много сигурна” – сподели майката на третокласник. След това тя обясни на сина си, че когато чуе сирените, трябва да се изправи и да стои неподвижно, защото може да сигнализират атака на мечки и трябва да ги заблуди, че е дъб.

 

Немалък е делът на тези, които упрекват днешната дата и заклеймяват, че каквото и да е всъщност, надали е истински празник, щом се работи.

 
В други новини от страната – проучване доказа правопропорционалната връзкамежду силното крещене от страна на водещите и считането за смешност от страна на зрителите на родните телевизионни шоута.

 

zhelyo

Какво е днес?

Избери отговор!
Край