Мария Габриел: Суперкомпютърът ще реши пасианса веднъж завинаги

Jun 27, 2017     zhelyo     3817
ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ - Най-пресният български еврокомисар Мария Габриел Омар Батистута наскоро предложи да се създаде европейски суперкомпютър. Целта на суперкомпютъра ще бъде най-сетне, окончателно, да намери финално решение на проблема с пасианса.

Името на играта пасианс вероятно има общ корен с англоезичната дума patience, което означава търпение, с което по правило чакащите на опашка пред бюрата на държавна администрация не разполагат, а то е добродетел, и е добре да се сдобият с него, се твърди в мотивите за инициативата.


Суперкомпютърът обаче окончателно ще сложи край на проблема с пасианса. Очаква се след като бъде включен в мрежата и стане self-aware, суперкомпютърът да реши проблема с пасианса, като просто реши всички възможни пасианси, което се очаква да му отнеме точно 42 секунди. Някои хора ще се сетят защо. Бъдат ли решени всички възможи пасианси, държавните администрации по цяла Европа повече няма да има нужда да се борят с тях и да се опитват да ги решават.
Планира се също така суперкомпютърът да хоства сървър за белот, на който ще се провежда европейско междудържавноадминистративно първенство в тази дисциплина. Суперкомпютърът ще може и да намира игрички, с които да разсейва евробюрократи, за да не им хрумват регулаторни малоумия.
 

Авторът, http://bullschmeiser.blogspot.bg

Колко е 42?

Избери отговор!
Край