Рекордната верига на ДНК съдържа гена на тарикатлъка

Apr 27, 2016     zhelyo     8948
ВАРНА, РУСКАТА БАРСЕЛОНА - Хиляди доброволци, с помощта на специалисти от Медицински Университет - Варна, записаха имената си в книгата на рекордите на Гинес с най-дългата жива ДНК верига.
 

По-интересното е, че в генома медиците са изобразили гени, характерни само и единствено за българския народ. Например на всеки 3 азотни бази са поставили стратегически по една варненска батка, представляваща тарикатските гени, които са неизменна част от същността на всеки българин. Бръснатите им глави пък от своя страна отразяват слънцето и така показват фосфатните групи в структурата.


Представени са също гените "Гласувам за едни и същи, като ги редувам", "Ходил съм до Гърция, знам я Европата", както и "Обичам си страната, мразя си държавата" . За сметка на това генът "Няма да се оправим скоро" не е бил изобразен, заради риска от разваляне деня на всички участници и проваляне на цялата инициатива.
 
Комисията от рекордите на Гинес от своят страна записала рекорда в книгата си от страхопочитание към българското генетично наследство в лицето на здравите момчета с фосфатните глави.
 

По неофициални данни покрай организацията на проекта един-двама са прибрали едни пари, но важното е, че хората са доволни.


борис абилити

 

Какво значи ДНК?

Избери отговор!
Край