Човек се примири, че не всичко в Интернет е за него и трябва да го разбира или харесва

Oct 23, 2023     zhelyo     1919
WWW - Потребител на съдържание в глобалната мрежа прие, че не всичко е за него и трябва да го разбира или харесва. Това сподели 43-годишният Йоан Ленов в социалната мрежа Фейсбук, където получи много положителни коментари и подкрепа от приятели и познати, както и хейт от хора, които не са разбрали или харесали нещо в изказването му.

“Дълго време се чувствах притиснат и разочарован от това, което виждах в Интернет. Всяка ден се сблъсквах с мнения, които не споделях, със съдържание, което не ме интересуваше, с хора, които не ме разбираха. Мислех, че трябва да се адаптирам към това, да се опитам да го разбера или харесам, за да бъда част от онлайн общността. Но това само ме изтощаваше и правеше нещастен. Станах кисел и в живота офлайн”, написал той.

След като прочел една статия за психологическите ефекти на Интернет, решил да направи промяна и да се фокусира на това, което наистина го радва и удовлетворява. Затова си припомнил годините, когато се радвал на глобалната информационна мрежа и започнал да гледа само порно, клипчета с хубави голове и да повишава знанията си за различни нови интереси, в случая да научи да различава видовете дървета.
“Осъзнах, че не всичко в Интернет е за мен и трябва да го разбирам или харесвам. Има толкова много разнообразие и избор, че е невъзможно да ми хареса всичко. И няма нищо лошо в това. Всеки има своя вкус и предпочитания. Няма нужда да се принуждавам да гледам или чета нещо, което не ми допада или не ми дава никаква стойност. Няма нужда да споря или да се обяснявам на хора, които не могат или не искат да ме разберат. Няма нужда да търся одобрение или признание от непознати в Интернет”, допълва Ленов.

Откакто спрял да се занимава с това, което вижда в Интернет, е почувствал значително подобрение в своята психическа и физическа форма. Той станал по-спокоен, по-щастлив и по-уверен в себе си.

 

Как се чувствате в Интернет?

Избери отговор!
Край