Човек почна като Senior System Administrator с надеждата, че ChatGPT ще му върши работата

Feb 24, 2023     zhelyo     16474
Настоящият текст е поръчков. Уважавана и доказана компания рекламира в Не!Новините. Ако се явите на интервю за работа там, използвайте ключова дума "Шльонск", за да получите 15% отстъпка от първата си заплата. 

В ОФИСА
- Нов колега се издъни, още преди служебната му поща да бъде регистрирана и официално да бъде представен с дружелюбен template от HR-ите. 

Постъпилият като Senior System Administrator е решил да изпълни съвсем буквално длъжността си и е решил да автоматизира задачите си, доверявайки се на изкуствения интелект, ползван вече широко за писане на домашни в училище, реклами за ютии и следващата Конституция на България - ChatGPT.
За съжаление на тариката той се е предоверил на ChatGPT и няколко инструкции от иначе внушителния технологичен разум довели до спрял хостинг сървър във Финикс, щата Аризона. 

С цел да възвърне доверие в способностите си в очите на своите ръководители, той предложиш компанията да замени своите решения, свързани с cloud storage-а. 

"Облачните услуги са супер, нали, но човек трябва да разчита на прищевките на времето, за да стигне до файловете си. Днеска е слънчево, утре е облачно, разпокъсано е, лагва. Затова може да подсигурим ултрабърз сторидж, базиран на кемтрейлс. Ще пуснем самолети да опашат цялата планета, това не е някакво локално решение" - споделил с гордост той.

Разочарованието от делегирането на чувствителни аспекти от работата на публичен AI чатбот не било туширано от идеята за замяна на облаците с кемтрейлс и гражданинът се оказал безработен, но с право да запази картата си за спорт до края за още един месец, защото здравето е най-важното.

Може ли ChatGPT да върши работата ви?

Избери отговор!
Край