БАН: Хиляди възрастни и болни хора да облизват икони по време на Великденските служби в храмовете не обезсмисля мерките досега

Mar 30, 2020     zhelyo     16663
БАН - Учени от Българската академия на неуките потвърдиха, че църквите са места на вълшебства и няма как там да се заразят хора с COVID-19.

"Да, по-лесно е да лепнеш коронавирус отколкото котешки косми по дреха, но това не важи за църквите, защото те са място на вярата и всички хора там са с чисти сърца, ръце и лигавици" - сподели професорът по духовна епидемиологична математика Ролекси Майбахов.

Затова и препоръките на БАН към всички налични щабове към днешна дата са храмовете у нас да не взимат мерки и да посрещат хиляди миряни по време на литургии и великденски служби, на които да се дава причастие с обща лъжица и да се целуват икони.
"В храмовете идват хора да се лекуват тялом и духом, а не да се разболяват. Затова и най-много от посетителите са възрастни и хронично болни хора. Очакваме хиляди, скупчени на гъсто, разменящи си имунното антитяло господне. Това няма да обезсмисли мерките за социална изолация на милиони" - убедени са в БАН.

Според БАН информациите за ескалирали зарази след церемонии в Южна Корея, както и това, че много църкви по света са затворили вратите си, а свещениците са се отдали на хуманитарни мисии, са доказателство, че Българската православна църква изповядва единствената истински вярна вяра.

Защо мнозина искат църквите да затворят?

Избери отговор!
Край