Алармиращи простати - хит на изложението на охранителни технологии

Oct 27, 2009     zhelyo     1867
Изложението за охранителни технологии в Дупница - столицата на престъпността, се превърна в истински празник за града и околията, като премиерно бяха разкрити много нови технологии в областта на предотвратяването на кражби и други криминалности.

 

Хит на хитовéте станаха алармиращите простати, които имат неразгадаемо фини сензорни настройки и дори разпознават какво е целял нарушителят, така че той да може да бъде осъден за влизане с взлом, дребна кражба, опит за убийство или пък да се знае, че е подпийналият стопанин, който си е забравил някъде ключовете и влиза по иновативен за себе си начин в своя дом. Простатите имат и друго преимущество освен свръхсетивността и умението да сепарират престъпление от битов инцидент - те са евтини, тъй като основни донори на алармиращите простати са болни мъже на 45-60-годишна възраст, които с желание даряват точно това си телесно притежание.
 

Четец на биометрични данни гарантира достъп до места, определени само за мъже. Това изобретение бе хит при мъжете, водещи двойнствен живот - веднъж обикновени съпрузи, вероятно имащи деца, и веднъж тайни агенти и секретни държавни служители, криещи в мазето си високотехнологични джаджи и документация. Достъпът се гарантира посредством полагане на еректирал член от собствен произход в четеца, като персонализацията се гарантира от уникалното разположение и изпъкване на вените. Така при смърт на тайния агент/обикновения съпруг, неговият пенис ще стане непотребен ключ, тъй като кръвопотокът е безвъзвратно изгубен. Подобна биометрична сигурност няма при четците на ирис или пръстови отпечатъци например, като по филмите дори вадят очи или режат пръст, като по този начин влизат и лоши хора.

 

Система за видеонаблюдение, която маха дрехите, също получи заслужена доза интерес. Чрез нея може да се види дали наблюдаваният е въоръжен и с какво е въоръжен. Това не е най-впечатляващото, защото системата за наблюдение може да запазва модели на голите тела на наблюдаването, като има осем сюжетни режима за впрягането им в палави филми, които може да бъдат автоматично качвани в интернет. Така системата за наблюдение може да се окаже много бърз източник на доходи и бързо да възвърне себестойността си, защото освен за охрана, може да се ползва като филмово студио за възрастни.

 
Маркер за проверка на банкноти също обърна не един и два погледа, макар подобно средство да е измислено и въведено отдавна. Подобни маркери работят на принципа на надраскване на банкнотата - ако на нея се появи мастило, тя е фалшива, ако остане небелязана - тя е истинска. Новият маркер обаче работи с обикновено мастило и бележи всички банкноти. Така ще може да кажете на своя клиент, че иначе перфектна и истинна банкнота е фалшива и да му кажете, че ще извикате полиция. Ще му предложите да се махне, за да не го разпитват, и че вие ще обявите на полицията, че не знаете откъде е дошла точно тази банкнота. Естествено, ще приберете банкнотата, след като си тръгне. По този начин не сте продали нищо, но сте получили пари за него.

 

Местен продукт също спечели овациите на посетилите изложението. Нарича се Дупнишка бригада и няма какво толкова да се обяснява за начина й на функциониране.
zhelyo
Край