10 Не!Спойлера, които доказват, че Rogue One: A Star Wars Story е вдъхновен от България

Dec 15, 2016     zhelyo     4604
Не!Новините вече изгледаха Rogue One: A Star Wars Story и ще ви издадат Не!Спойлери - спойлери, които ще може да разберете едва след като изгледате филма, така че хем ще ви го разкажем, хем - не. Изводът на медия №37 в страната и №32 в света е, че поредният епизод от сагата е изцяло вдъхновен от България. Ето как:


1. Действието в тази История от Междузвездни войни се намърдва на четвърто място като последователност из досегашните 7 филма. И това е първата подсказка, че този филм е български, защото и ние сме все четвърти..


2. Действието се развива на три планети - втора подсказка, защото и Враца е на три планети!
3. Главната героиня се казва Джина Стоева, но за да не плащат на популярната изпълнителка на песните „Пясъчен часовник“, „Остани, остани“, „Да се преструвам“, „Любов моя“, „Докога“, „Сто жени“, леко са видоизменили името ѝ скръндзите от Disney до Джин Ерсо. Също както в поредицата Pro Evolution Soccer атаката на България се водеше от Бенбатов и Марч Пелоков.


4. Най-близкото до джедай в Rogue One: A Star Wars Story пък е герой, вдъхновен изцяло от Баба Ванга - сляп, проницателен, бие се с лошите и подушва Силата.


5. Целта на бунтовниците в кулминационната част от филма е да се покатерят на чинията, за да хакнат булсаткома на Империята и да излъчва по техния телевизор за без пари.


6. В първи филм от сагата сред главните действащи лица няма извънземно същество от рода на Джар-Джар, Чубака или Йода. Защото действието се развива в България и не сме чак толкова мулти-култи.


7. Начело на бунтовниците е Кристалина Георгиева като млада.
8. Имперският робот с преформатирана от бунтовниците памет, който нахално се вре навсякъде, се казва К-2. Като радиото на Иляна Беновска.


9. Rogue One: A Star Wars Story има саундтрак, наподобяващ този в оригиналните серии, но очакването в един момент да прозвучи "Рафтар Дата БеГе" е преобладаващо.


10. Като цяло филмът е Star Wars, но същевременно има въпроси за автентичността. Носи името в заглавието си, прилича на част от сагата, но все пак всеки фен трябва да го припознае за себе си. Неслучайно режисьорът е Гриша Ганчев. И все пак Дарт Вейдър, който говори с оригиналния глас и задух на Димитър Пенев убеждава мнозинството от феновете, че това си е Star Wars.

 

Какво значи Rogue One?

Избери отговор!
Край