Call-центровете в страната усилено търсят хора с цигански език

Jul 14, 2017     zhelyo     4284
НЕКЪДЕ, КЪДЕТО СЕ ВЛИЗА С ПЛАСТМАСОВА КАРТА, КОЯТО ТИ ВИСИ НА ГУШЛЕТО - Изненадващ глад за хора, владеещи цигански език, регистрират от кол центровете не само в София, но и в други големи градове в страната като Младост. Търсят се специалисти, които владеят различни диалекти на циганския, както и да кълнат по телефона, за да привличат ефективно нови клиенти.


Цигански език говорят няколко милиона души в света, не можем да си позволим да загърбим този пазар”, коментира шеф на кол център, който се надява, че като даде работа на хора от етносa, те няма да го бият за 6 лева и стотинки, когато остарее и заживее на село.


Засега противник на идеята е единствено Българският Хелзински комитет, който по инерция е внесъл жалба, без дори да знае за какво става въпрос, понеже е спомената думата цигански, а според БХК циганите са мит.
Запитани как се чувстват, представители на циганите у нас коментираха, че се радват много, че ще бъдат меринджеи, но се надяват да не им се налага да посещават инфантилните тим-билдинги, популярни сред тия фирми, защото все пак са хора с някакво достойнство.


beasta

Ще има ли наплив?

Избери отговор!
Край