BBC снима филм за павиани в България

Sep 15, 2011     zhelyo     1196
Великобританската национална телевизия BBC подготвя документална поредица за павиани, бабуини и горили в България, оповестиха от централата на медията в Лондон.

 

"Разбрахме, че в страната има зрелищен прайд, изпълнен с мъжкари, което ще е любопитно да се заснеме. Сигурни сме, че това ще повиши интереса към европейските примати" - обяви сър Дейвид Атънбъро, живата икона в документалното филмиране на животни.
 

Интересът към човекоподобните у нас вероятно е силно повлиян от редица прояви като силно крещене на звуци, тупане в гърдите и спорадично подпикаване на различни места с цел тяхното териториално маркиране, твърдят родни експерти.

 

Очаква се екипът на BBC да започне снимки скоро, тъй като в края на октомври се предвижда най-силното тупане на гърди, когато социолози предвиждат прилив на празничен тестостерон у главните павиани.

 
"Дори и да не успеем да започнем снимки скоро, сме сигурни, че няма да си тръгнем с празна кино-лента, тъй като сме убедени, че във вашата страна приматите са най-креативни и винаги измислят по някой маймунджилък, с който да заснемем качествени предавания" - обявиха от Англия, след което допълниха: "Все пак един от най-изявените павиани напоследък е бивш футболист на Барселона, което звучи обещаващо за нашите зрители."
zhelyo

 

 

Как се маркира територия?

Избери отговор!
Край