Всички материали в сайта са вашите най-свежи колеги
Новините, които ще ви изкъпят и продадат
Времето днес е по-пивко от средното за месеца.

Общество

Нацията в очакване на първия Google Street View развод

11.03.2013 09:27 прегледана 4392 пъти

Първоначалният възторг от новата услуга на Гугъл вече затихва като махалото на Фуко.

 

Сърцатите възклицания „Видях продавачката да пуши пред кварталната бакалия!”, „Снимали са ми колата пред офиса!”, „Малей, сринали са поделението, в което служих!” отстъпват място на скуката и чуденето какво още да се види в тоя Гугъл Стрийт.

 

Още в първия ден хората трескаво разгледаха вилите си, студентските общежития, в които са изтъркали 8 тестета карти вместо да учат, както и онова място, на което са загубили девствеността си.

 

След това хвърлиха поглед на морския курорт, който посещават през последните 10 години, направиха виртуален тигел по главната улица на родния си град, за да проверят за познати и... настана скука. А на някои дори им се наложи да поработят малко в офиса.

 

„Разочаровани сме! Не стига, че ни проглушиха ушите с новия сериал „Недадените”, който уж трябваше да тръгне на 10 март, а после тихомълком му отложиха премиерата, ами и няма какво повече да зяпаме в Стрийт Вю-то. Видяхме прането по балконите на всички роднини и сега к’во?” – оплакаха се офисни служители с тежка зависимост към интернета и пасиансите.

 

„Очакваме обаче с нетърпение първия развод, породен от Гугъл Стрийт. Не може някои влюбени гълъбчета да не са хванати в крачка. Я на нечий балкон, я в някоя малка уличка, където си мислят, че никой няма да види целувката им. Да му мислят и крадците на ток. След като на снимките се видя как в някои махали мятат куки върху жиците, сега ЕРП-та трескаво боядисват колите си с логото на търсачката и планират редовни фотосесии” – обясниха сеирджии.

 

Най-недоволни са брокерите на недвижими имоти, които до онзи ден успяваха да прикрият недостатъците на района чрез умело кадриране на екстериорните снимки.

 

„Сега всеки вижда, че жилището не е южно изложение и гледа към шумен, мръсен булевард. Заявките за огледи намаляха с 300 процента. Тоя Цукърбърг ни съсипа бизнеса” – заяви пълничка брокерка с инженерно образование, без да прави разлика между Гугъл и Фейсбук.

 

Vasko Bog

 

 

Анкета
Коя медия ще съобщи първа за развода?
Гласувай
С публикуването на коментар декларирам, че не пренасям в себе си нелегални предмети, субстанции и помисли. Също така съзнавам, че публикациите в сайта са плод на нечия фантазия, като смесват измислица с реалност, за да не е скучно.


Не!Новините © 2009-2015 | Условия за ползване | За нас | За реклама