Скандал! Издаден е роман на негениален български автор

Jan 11, 2017     zhelyo     3770
Не!Новините първи се добраха до разгарящия се в българските писателски среди скандал - нов български автор няма претенции да е гениален и специален, нито някой заявява такова нещо.


Романът "Петъчни хора" на автора Иван Иванов, който няма творчески псевдоним, бе издаден без помпозни заявки и очаквания да поляризира читателската общност у нас в мнения дали е гениален или гениално досаден, както се случва с всичките ни автори понастоящем.


"Това е ужасяващ прецедент. Категорично сме против появяването на книжния пазар на някакви случайни обикновени хора! Иван Петров Иванов няма прякор, любими писатели са му Елин Пелин, Чехов и Шекспир. Не се представя като извънбрачното дете на Кафка и Венета Райкова, не носи кецове, разноцветни чорапи и не пуши трева срещу творческия блокаж, докато пише полуграмотни и лишени от съдържание статуси в социалните мрежи".
"По образование съм юрист. Никой в семейството ми не е бил учителка по български или алкохолик, когото съм разбрал, чак когато е било прекалено късно" - заявява авторът.


Каквито и да са качествата на това писание, а те не може да са големи, подобен човек не заслужава да е български автор, категорични са специалисти, които изглеждат наследствено интелектуални.


Македонски

Колко нови български писатели са нужни за завиването на една крушка?

Избери отговор!
Край