Фейсбук и Гуугъл в лют спор кой събира повече информация за потребителите

Mar 29, 2012     zhelyo     4439
Ожесточен спор между двете най-големи неща в интернет се разигра тази седмица. Гигантите Фейсбук и Гуугъл се скараха за това кой от двамата следи и събира повече информация за потребителите си.

 

Като свой аргументи Фейсбук е изтъкнал, че той е най-посещаваното и времеотнемащо място в интернет, където хората споделят всякакви подробности вече няколко години. Гуугъл отвърна, че е на пазара от много повече време и е собственик на най-използваните услуги в нета, като се изключи сталкването на хора в социалните мрежи. Освен това ходи по улиците и прави снимки.
 

По-късно Фейсбук изтъкна, че без него интернет ще бъде напуснат от младите хора със свободно време и не пропусна да се заяде, че Гуугъл+ е пълен провал. Тук вече спорът се изостри до краен предел, а twitter, wikipedia и youtube се подхилкваха доволно, тайно мечтаещи си за същата посещаемост.

 

В крайна сметка караницата не беше разрешена, понеже Гуугъл извади на показ търсенията, който Марк Зукерберг е направил за последната година в търсачката, между които са “как да намерим истински приятели” и “най-ефективния начин да похарчиш 1 милиард”. От своя страна Фейсбук разкри, че гуугълските шефове прекрават средно по 5 часа на ден в чуждата социална мрежа.

 
beasta

Кой Ви познава повече?

Избери отговор!
Край